OAMKB administratie in Heesch
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!

Administratie Heesch helpt jouw onderneming groeien

Als ondernemer binnen het MKB moet je veel regelen. Je leeft en werkt van dag tot dag en kunt niet de tijd vinden om vooruit te kijken én te denken. Door jouw financiële administratie online bij te houden en samen te werken met ervaren professionals kan jouw bedrijf groeien en zal het de maximale potentie behalen. Administratie Heesch helpt je niet alleen met het bijhouden van de boekhouding maar fungeert ook als sparring partner om jouw onderneming te laten groeien!

Neem vandaag nog contact op met administratie Heesch voor meer informatie.

Het belang van een administratiekantoor

Je kunt al jouw financiële zaken zelf regelen, dat spaart in personeelskosten. Je kunt ook intern een werknemer op de boekhouding zetten. Je staat er wellicht niet bij stil hoeveel werk een administratiekantoor je uit handen kan nemen. Dit zijn een aantal diensten die administratie Heesch voor je uit kan voeren:

1. Online boekhouding

Als eerste moet jouw huidige boekhouding naar de cloud. Afhankelijk van de boekhoudsoftware die je nu gebruikt is de conversie naar online boekhouden een kwestie van een koppeling maken. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Exact kun je direct “inpluggen” op Exact Online. Je kunt ook kiezen om de administratie meteen goed op orde te brengen met bijvoorbeeld de software van Yuki. Administratie Heesch zal de mogelijkheden met je bespreken en samen kies je voor de oplossing die het beste past.

2. Accountant of boekhouder?

De accountant gaat verder waar de boekhouder stopt. Niet iedereen kent de verschillen tussen accountant en boekhouder. In principe is de boekhouder een persoon die alle cijfers registreert, de accountant is degene die aan de hand van de boekhouding de aangiftes kan verzorgen en zorgt dat het rendement gemaximaliseerd wordt met een minimale belastingafdracht.

3. Sparringpartner voor het MKB

Administratie Heesch heeft een ruime ervaring met ondernemers binnen het MKB. Je wilt jouw onderneming laten groeien, maar vooruit kijken is lastig. Door samen te werken met een betrouwbaar administratiekantoor kun je verder kijken dan morgen en een toekomstplan opstellen. Aan de hand van resultaten uit het verleden kun je een roadmap maken voor de toekomst.

4. Advies over financiering

Als je kapitaal nodig hebt om je bedrijf te laten groeien zal je keuzes moeten maken. Ga je een lening aanvragen bij de bank, vraag je kapitaal uit je familie of heb je zelf nog een appeltje voor de dorst? Heb je al eens overwogen om een crowdfunding campagne op te starten? Daarbij kun je geld inzamelen vanuit vele kleine investeerder in plaats van één grote partij. Administratie Heesch kan je helpen met het bepalen van de juiste strategie en adviseren welke vorm van investeren het meest geschikt is.

Vraag direct een offerte aan bij administratie Heesch en ontdek hoe betaalbaar een online administratiekantoor is.

Laten we even inzoomen naar de enkele kerntaken zoals deze hierboven werden aangeduid. Deze aspecten kunnen jouw onderneming sneller laten groeien, nu en in de toekomst.

Tot 70% tijdsbesparing met online boekhouden

Een boekhouding is meer dan inkomsten en uitgaven in een Excel sheet noteren. Dit zijn de zaken die in een boekhouding niet mogen ontbreken:

Inkomende facturen en bonnen: Deze uitgaven komen van diverse bronnen, op papier of digitaal. Die moeten allemaal in de boekhouding worden ingevoerd. Met tekstherkenning en digitale facturering vanuit leveranciers kan de invoer van deze data heel vlot verlopen.

Uitgaande facturen: Offertes, orderbevestigingen en facturen kunnen grotendeels geautomatiseerd worden. De meeste informatie is voor klanten gelijk. Binnen de online boekhouding wordt het uitbrengen van offertes en facturen een snel en gestroomlijnd proces.

Herinneringen en aanmaningen: Elke MKB ‘er kent het probleem van wanbetalers of klanten die hun betalingen op de lange baan schuiven. Het bijhouden van deze informatie kan een dagtaak zijn bij veel kleine klanten. Met de online boekhoudsoftware die administratie Heesch ondersteunt kan dit proces geautomatiseerd worden. Zo zult u sneller betaald krijgen, en minder problemen ondervinden met wanbetalers.

BTW aangiftes: De meeste ondernemers moeten elk kwartaal de BTW aangifte indienen bij de Belastingdienst. Dat is een redelijk eenvoudig proces maar het kan bewerkelijk zijn. Met de juiste software  kan de BTW aangifte juist en op tijd worden ingediend.

Salarisadministratie: Het is belangrijk dat personeel op tijd betaalt wordt, zo houd je het personeel tevreden en alert. Naast de uitkering van het salaris maakt het betalen en uitkeren van premies en heffingen, de pensioenopbouw en de einddata van contracten ook deel uit van de salarisadministratie. Als dit geïntegreerd wordt binnen het systeem heb je hier geen omkijken naar.

Wanneer je kiest voor een boekhoudpakket via administratie Heesch ben je niet alleen verzekerd van goede software, je kunt de gegevens ook direct delen met de accountant voor verdere verwerking. Let bij de keuze van online boekhoudsoftware op de volgende aspecten:

 • Koppeling van offline en online data.
 • Automatische back ups met veilige versleuteling van data.
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar vanuit elke locatie wereldwijd.
 • Toegankelijk voor jezelf, het personeel en het administratiekantoor.
 • Werkt met alle gangbare formaten.
 • Automatische updates op het online platform.
 • Inzichtelijke kosten voor het gebruik van het platform.

Met de juiste boekhoudsoftware kunt u maar liefst 70% tijd besparen. Neem contact op met administratie Heesch voor meer informatie.

Het belang van een accountant

Met de juiste software kan een groot deel van de boekhouding geautomatiseerd worden. Daarmee worden de meeste taken van een boekhouder overgenomen. Als dit proces voltooid is zal administratie Heesch ervoor zorgen dat de belangrijke menselijke “Touch” wordt doorgevoerd. Een accountant heeft andere taken, naast het opstellen van de aangiftes mag een accountant ook jaarrekeningen opstellen en corrigeren.

De voornaamste verschillen tussen een boekhouder en accountant:

 • Boekhouder is geen beschermd beroep. Hoewel de meeste boekhouders wel cursussen hebben gevolgd is er geen objectieve toetsing van kwaliteit. Een accountant heeft een studie afgerond op HBO of WO niveau en staat ingeschreven bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
 • Een boekhouder heeft doorgaans geen aansprakelijkheidsverzekering. Bij een accountant is dat verplicht. Zo weet u zeker dat uw administratie in goede handen is.
 • Een boekhouder houdt zich bezig met de cijfers, de accountant kan aan de hand van deze cijfers de meest voordelige strategie bepalen.
 • Een accountant gaat verder waar de boekhouder stopt. De accountant is een financieel professional die de belangen van uw bedrijf ter harte neemt.

Heel kort door de bocht kunnen de taken van een boekhouder grotendeels geautomatiseerd worden, een accountant biedt een meerwaarde voor ondernemers die behoefte hebben aan een strategie voor de toekomst. Een accountant helpt je bij het opstellen van een toekomstplan waarbij alle zaken worden gewogen. Denk hierbij aan:

1. Advies bij fusies en overnames

Je wilt er zeker van zijn dat de wederpartij bij een fusie of overname zijn zaakjes goed op orde heeft. Jouw persoonlijke accountant kan de administratie van de andere partij doorlichten en toetsen.

2. Strategie bepalen voor de toekomst

Wanneer moet je personeel in dienst nemen? Moet je dit jaar investeren of kun je beter even wachten? De manier waarop inkomsten en uitgaven in balans worden gebracht is cruciaal voor het succes van een onderneming. Een accountant helpt bij het opstellen van de meest optimale strategie.

3. Hulp bij geschillen en juridische kwesties

In het geval van juridische problemen kan een accountant advies geven en je doorverwijzen naar de juiste persoon. Een Registeraccountant heeft over het algemeen meer juridische kennis dan een Accountant-administratieconsulent. In praktijk werken RA accountants meestal voor grote ondernemingen, AA accountants werken doorgaans voor ondernemers binnen het MKB.

Accountants helpen bij het maken van strategische beslissingen. Door het juiste administratiekantoor in te schakelen kun je vooruit kijken naar de toekomst. Hoe kies je voor het juiste kantoor, waar moet je op letten?

 • Contactmogelijkheden: Je bepaalt als klant welke manier van contact het fijnste werkt. Dat kan persoonlijk zijn, via e-mail, telefonisch, Whatsapp  of een combinatie daarvan. Op welke tijden is jouw financiële adviseur bereikbaar en via welke kanalen?
 • Lokaal beschikbaar: Het voordeel van internet is dat de keuze voor een accountant veel groter is geworden. Vele MKB'ers hebben desondanks behoefte aan persoonlijk contact. Kies dan voor een kantoor in de regio, of in ieder geval een vast contactpersoon binnen een groter netwerk.
 • Digitaal denken: De klassieke consultants die nog met stapels papier werken hebben veel kennis, maar lopen achter op de nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. Kies voor een administratiekantoor die overweg kan met jouw online boekhoudsysteem, dat spaart tijd en kosten.
 • Inzicht in de kosten: Een administratiekantoor die niet duidelijk is over tarieven, optionele diensten en additionele kosten kun je niet jouw eigen administratie toevertrouwen. Een open communicatie is cruciaal, je moet een vertrouwensband kunnen opbouwen zonder verrassingen.

Met een ruime ervaring op het gebied van financiële administratie binnen het MKB, en een team van vakkundig personeel is administratie Heesch ervan overtuigd dat ze jouw onderneming van dienst kunnen zijn. Door de financiële administratie op professionele wijze te automatiseren kan er vervolgens een doelgericht plan worden opgesteld waarmee jouw onderneming de maximale potentie kan bereiken. Neem direct contact op met administratie Heesch voor een vrijblijvende offerte.

Meer interessante topics: Administratiekantoor Heesch, Administratie, Boekhoudprogramma, Accountant, Download ons gratis eBook!