AA-accountant in Amsterdam
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!

Zoek de beste AA-accountant te Amsterdam voor het MKB

OAMKB Amsterdam
Herengracht 213
1016 BG Amsterdam
KvK: 34323463
020 - 8200 646
06 - 14 85 19 73
frans.seijkens@oamkb.nl

Financieel adviseur / Boekhouder
   Boekhouder
Boekhouder
Financieel adviseur / Boekhouder

Wat doe je liever, je administratie of groeien met je bedrijf? Onderneem beter met OAMKB!

Je administratie is een tool om goed te kunnen groeien met je bedrijf, maar daar moet jij geen omkijken naar hebben. Als je overal inzage hebt in je cijfers onderneem je nog beter. Daarbij heb je mij als sparring partner, we denken samen na over jouw bedrijfsdoelen.

Ik ben Frans Seijkens en samen met mijn team vorm ik OAMKB Amsterdam.

Verschillen tussen boekhouder, AA-accountant en RA-accountant 

Boekhouder is een vrij beroep. Er is geen specifieke opleiding voor boekhouder en er zijn geen minimum vereisten om jezelf boekhouder te mogen noemen. De boekhouder verzorgt de kosten en baten, inkomsten en uitgaven en maakt de balans op. 

Accountant is een beschermd beroep. Een AA-accountant heeft een HBO- opleiding genoten, een RA-accountant heeft een universitaire studie afgerond. Beide accountants moeten ingeschreven staan bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Het takenpakket is grotendeels overeenkomstig, beide accountants mogen de jaarrekening controleren en aanpassen. 

Boekhouder voor het MKB

De rol van een boekhouder begint door automatisering van verschillende taken langzaamaan kleiner te worden. Met online boekhoudsoftware is het mogelijk om: 

 • Offertes op te stellen
 • Facturen te versturen
 • Aanmaningen te versturen
 • Bonnen te verwerken, zowel digitaal als gescande informatie
 • Automatisch berekeningen door te voeren 

Met een online boekhouding is de financiële administratie op elke locatie beschikbaar. Je hebt als ondernemer overal en altijd beschikking over de complete boekhouding. Daarnaast kun je deze boekhouding delen met een online boekhouder die data kan verwerken en het proces kan optimaliseren. Via OAMKB kun je hiervoor zowel de beste online boekhoudsoftware vinden als de beste online boekhouder om jouw MKB-onderneming te ondersteunen. 

Er zijn twee verschillende soorten accountants:

 1. AA-accountant / Accountant-administratieconsulent
 2. RA-accountant / Registeraccountant 

AA-accountant te Amsterdam voor het MKB

In het MKB wordt er meestal gekozen voor een AA-accountant.Een RA-accountant is meer gespecialiseerd in beursgenoteerde bedrijven. In de loop van de tijd deze twee beroepen steeds meer naar elkaar toegegroeid. In beginsel kun je stellen dat een RA-accountant in vergelijking met een AA-accountant meer controlerende kennis heeft. Binnen het MKB werken meestal AA-accountants, bij voorkeur met een specialisme. 

Beide accountants mogen de jaarrekeningen controleren en aanpassen. Hiermee komt ook direct een groot verschil tussen boekhouders en accountants naar voren; accountants hebben altijd een aansprakelijkheidsverzekering voor hun werk maar bij een boekhouder is dat niet verplicht. Wanneer je de boekhouding toe vertrouwt aan een extern persoon of firma wil je er zeker van zijn dat de cijfers kloppen. Bij een accountant hoef je je daarover geen zorgen te maken. 

Als je kiest voor een AA-accountant te Amsterdam heb je zelf de keuze om de beste accountant te kiezen voor jouw onderneming. Dit zijn enkele aandachtspunten om rekening mee te houden in de werving en selectie van de juiste AA-accountant te Amsterdam: 

 • Kies een AA-accountant te Amsterdam die zich dichtbij bevindt en/of goed bereikbaar is via de kanalen waar je belang aan hecht zoals telefonisch, via mail of instant messaging.
 • Zorg dat de communicatie tussen de ondernemer en de accountant soepel verloopt. Een AA-accountant te Amsterdam zal je helpen bij het opstellen van een lange termijn planning, daarbij is een open een eerlijke communicatie van groot belang.
 • Kies bij voorkeur een AA-accountant te Amsterdam met expertise in jouw werkveld. Dat is geen harde eis, maar het kan het communiceren wel eenvoudiger maken.
 • De AA-accountant te Amsterdam moet ook overweg kunnen met de boekhoudsoftware die je momenteel gebruikt of die je wilt gaan gebruiken. Dan is een goed online boekhoudprogramma ook ideaal. 

OAMKB is een netwerk van professionals in financiële administratie en boekhouding. Wij kunnen helpen bij de werving en selectie van de juiste AA-accountant voor jouw onderneming. Omdat ons netwerk erg groot is zal het vinden van de geschikte professional altijd mogelijk zijn. Daarnaast betekent het werken binnen een netwerk dat er, indien nodig, externe hulp kan worden ingeroepen bij bijvoorbeeld specifieke geschillen en situaties. 

De kosten voor een AA-accountant te Amsterdam

Over het algemeen hanteert een AA-accountant te Amsterdam een lager tarief dan een RA-accountant. Een online accountant kan kosten besparen omdat deze sneller en efficiënter kan werken. Als de boekhouding ook grotendeels geautomatiseerd is kan de accountant zich toeleggen op de toekomst van jouw organisatie. En daar ligt ook de kracht van een AA-accountant te Amsterdam. Let bij de tarieven in ieder geval op deze aspecten: 

 • Wordt er een uurtarief of projecttarief gehanteerd?
 • Gaat de teller lopen zodra de accountant de telefoon oppakt?
 • Zijn er voorrijkosten en is dat van toepassing?
 • Zijn er additionele diensten en opties en zo ja, wat zijn hiervoor de kosten? 

Zorg dat de kandidaat AA-accountant te Amsterdam vooraf duidelijk en helder is over de tarieven en de kosten. Uiteindelijk is dit hun vak en moeten ze naar de cliënt toe net zo transparant zijn als tegenover de Belastingdienst. Het is uiteindelijk een samenwerkingspartner waar je een lange zakenrelatie mee aan wilt gaan. 

Neem contact op met OAMKB voor meer informatie over online accountancy en financiële administratie.