Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Zoek de beste AA-accountant te Almelo voor het MKB

Ik ben Paul Harsveld en samen met mijn team vorm ik OAMKB Almelo. Bij een onderneming in het MKB is het inhuren van een boekhouder of accountant niet altijd vanzelfsprekend. De kosten kunnen hoog oplopen. Je moet ook de verschillen kennen tussen een boekhouder, een AA-accountant en een RA-accountant. Welke dienstverlener is het meest geschikt voor jouw onderneming? Moet je die inhuren of kan dat ook extern? Wat zijn eigenlijk de kosten voor deze dienstverleners? Op deze vragen en meer geven we antwoord in dit artikel.

Zoek naar de meest geschikte boekhouder of accountant via OAMKB, vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Verschillen tussen boekhouder, AA-accountant en RA-accountant

Boekhouder is een vrij beroep. Er is geen specifieke opleiding voor boekhouder en er zijn geen minimum vereisten om jezelf boekhouder te mogen noemen. De boekhouder verzorgt de kosten en baten, inkomsten en uitgaven en maakt de balans op.

Accountant is een beschermd beroep. Een AA-accountant heeft een HBO-opleiding genoten, een RA-accountant heeft een universitaire studie afgerond. Beide accountants moeten ingeschreven staan bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Het takenpakket is grotendeels overeenkomstig, beide accountants mogen de jaarrekening controleren en aanpassen. 
 

Boekhouder voor het MKB

De rol van een boekhouder begint door automatisering van verschillende taken langzaamaan kleiner te worden. Met online boekhoudsoftware is het mogelijk om: 

 • Offertes op te stellen
 • Facturen te versturen
 • Aanmaningen te versturen
 • Bonnen te verwerken, zowel digitaal als gescande informatie
 • Automatisch berekeningen door te voeren 

Met een online boekhouding is de financiële administratie op elke locatie beschikbaar. Je hebt als ondernemer overal en altijd beschikking over de complete boekhouding. Daarnaast kun je deze boekhouding delen met een online boekhouder die data kan verwerken en het proces kan optimaliseren. Via OAMKB kun je hiervoor zowel de beste online boekhoudsoftware vinden als de beste online boekhouder om jouw MKB-onderneming te ondersteunen. Neem contact op met OAMKB en één van de financieel professionals van OAMKB helpt je direct verder.

Er zijn twee verschillende soorten accountants:

 1. AA-accountant / Accountant-administratieconsulent
 2. RA-accountant / Registeraccountant 

24/7 online
beschikbaar

Omdat we online werken, zijn jouw cijfers 24/7 beschikbaar. Heb je vragen? Dan kun je bij jouw OAMKB partner terecht. In de tussentijd hoef je zelf maar één ding te doen, naast je onderneming runnen:

1. Maak een foto of scan van je facturen en upload deze in de door jouw OAMKB kantoor gebruikte bedrijfssoftware.
2. Wij regelen de rest!

AA-accountant te Almelo voor het MKB

In het MKB wordt er meestal gekozen voor een AA-accountant. Een RA-accountant is meer gespecialiseerd in beursgenoteerde bedrijven. In de loop van de tijd zijn deze twee beroepen steeds meer naar elkaar toegegroeid. In beginsel kun je stellen dat een RA-accountant in vergelijking met een AA-accountant meer controlerende kennis heeft. Binnen het MKB werken meestal AA-accountants, bij voorkeur met een specialisme. 

Beide accountants mogen de jaarrekeningen controleren en aanpassen. Hiermee komt ook direct een groot verschil tussen boekhouders en accountants naar voren; accountants hebben altijd een aansprakelijkheidsverzekering voor hun werk maar bij een boekhouder is dat niet verplicht. Wanneer je de boekhouding toe vertrouwt aan een extern persoon of firma wil je er zeker van zijn dat de cijfers kloppen. Bij een accountant hoef je je daarover geen zorgen te maken. 

Als je kiest voor een AA-accountant te Almelo heb je zelf de keuze om de beste accountant te kiezen voor jouw onderneming. Dit zijn enkele aandachtspunten om rekening mee te houden in de werving en selectie van de juiste AA-accountant te Almelo: 

 • Kies een AA-accountant te Almelo die zich dichtbij bevindt en/of goed bereikbaar is via de kanalen waar je belang aan hecht zoals telefonisch, via mail of instant messaging.
 • Zorg dat de communicatie tussen de ondernemer en de accountant soepel verloopt. Een AA-accountant te Almelo zal je helpen bij het opstellen van een lange termijn planning, daarbij is een open een eerlijke communicatie van groot belang.
 • Kies bij voorkeur een AA-accountant te Almelo met expertise in jouw werkveld. Dat is geen harde eis, maar het kan het communiceren wel eenvoudiger maken.
 • De AA-accountant te Almelo moet ook overweg kunnen met de boekhoudsoftware die je momenteel gebruikt of die je wilt gaan gebruiken. Dan is een goed online boekhoudprogramma ook ideaal. 

OAMKB is een netwerk van financieel professionals in financiële administratie en boekhouding. Wij kunnen helpen bij de werving en selectie van de juiste AA-accountant voor jouw onderneming. Omdat ons netwerk erg groot is zal het vinden van de geschikte professional altijd mogelijk zijn. Daarnaast betekent het werken binnen een netwerk dat er, indien nodig, externe hulp kan worden ingeroepen bij bijvoorbeeld specifieke geschillen en situaties. 

De kosten voor een AA-accountant te Almelo

Over het algemeen hanteert een AA-accountant te Almelo een lager tarief dan een RA-accountant. Een online accountant kan kosten besparen omdat deze sneller en efficiënter kan werken. Als de boekhouding ook grotendeels geautomatiseerd is kan de accountant zich toeleggen op de toekomst van jouw organisatie. En daar ligt ook de kracht van een AA-accountant te Almelo. Let bij de tarieven in ieder geval op deze aspecten: 

 • Wordt er een uurtarief of projecttarief gehanteerd?
 • Gaat de teller lopen zodra de accountant de telefoon oppakt?
 • Zijn er voorrijkosten en is dat van toepassing?
 • Zijn er additionele diensten en opties en zo ja, wat zijn hiervoor de kosten? 

Zorg dat de kandidaat AA-accountant te Almelo vooraf duidelijk en helder is over de tarieven en de kosten. Uiteindelijk is dit hun vak en moeten ze naar de cliënt toe net zo transparant zijn als tegenover de Belastingdienst. Het is uiteindelijk een samenwerkingspartner waar je een lange zakenrelatie mee aan wilt gaan. 

Neem contact op met OAMKB voor meer informatie over online accountancy en financiële administratie.

Wat krijg je bij een maandabonnement van OAMKB?

 • Volledige inrichting van de boekhouding door een ervaren en opgeleide financieel professional
 • Toegang tot een passend online boekhoudprogramma, incl. boekhoudsoftware
 • Advies en uitleg van je persoonlijke financieel professional (3 uur)
 • Maandelijkse controle van je boekhouding
 • Aangiften omzetbelasting (BTW)
 • Opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP)
 • Aangiften inkomstenbelasting / vennootschapsbelasting
 • Deponeren van Kamer van Koophandel-stukken
 • Fiscale jaarrekening, opgesteld door je deskundige financieel professional
 • Bespreken van de cijfers van je onderneming en je ambities om samen tot een haalbaar, strategisch plan te komen om je onderneming vooruit te duwen (4x per jaar)
 • 24/7 bereikbaarheid voor advies, via mail / WhatsApp / telefoon

Jouw team

OAMKB Almelo
De Patrijs 10
7609 PT Almelo
KvK: 66057493
06 - 37 31 82 35
paul.harsveld@oamkb.nl

Wat vinden klanten van ons?

Gemiddelde klanttevredenheid

“Goede service, persoonlijke aandacht en het team van OAMKB Sittard denkt ECHT mee met de ondernemer. De handige software maakt administratie leuk... dat is voor mij een hele nieuwe ervaring.“

Amanda Brandts, Brand People Agency

“Alweer drie jaar is OAMKB Sittard onze boekhouder en ik ben heel tevreden. Gewoon goed advies en prettig contact. Ook de rest van het team is prettig om mee samen te werken.”

Onno Kalverda, Educontent

“Sjoerd Lemstra van OAMKB Oss verzorgt een deel van mijn administratie en adviseert mij hierbij waar nodig is. Zijn betrokkenheid is voor mij een goede steun in de rug als startend ondernemer!”

Stephan van den Berg, Stephankookt

Onze proactieve & kostenbesparende
werkwijze is al mogelijk vanaf € 95,-

Onze proactieve en kostenbesparende werkwijze is al mogelijk vanaf € 95,-, en de eerste maand kun je gratis uitproberen. Wil je daarna meer van onze diensten afnemen? Bekijk dan onze uitbreidingsmogelijkheden, uurtarieven en veelvoorkomende pakketten.

Laat je administratie inrichten door OAMKB en ontvang:

 • Volledige administratie (in- en verkoopfacturen, bankmutaties, vaste activa etc.)
 • Opstellen en indienen IB-aangifte (inclusief van levenspartner)
 • Btw-aangifte en VPB-aangifte
 • Opstellen eindejaar publicatie KvK inclusief notulen (bij een bv)

Neem nu contact op met OAMKB

Wil je ook jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen met je eigen financieel professional?

Wil je ook een sparringpartner, een deskundige en ervaren financieel professional die de tijd neemt voor je en zich 100% voor je inzet om jouw bedrijf met het juiste advies naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op!